Over Sif

Wat maakt Sif?

Het fundament van windenergie

Windenergie heeft de toekomst. Windmolens op zee renderen beter dan op land. Onder zeeniveau ligt een stukje technisch vernuft. Het fundament van staal onder een windmolen heeft indrukwekkende afmetingen: deze buis kan wel 120 meter lang zijn en heeft een gemiddelde doorsnede van 9 tot 11 meter.

Van engineering tot walsen en lassen; er komt veel technische kennis en kunde kijken bij het maken van zo’n enorme stalen buis. Daarvoor is een sterk staaltje teamwork nodig. Samen produceren we zo’n 200 buizen per jaar. Elk fundament is – afhankelijk van zijn positie op zee - uniek ontworpen en weegt gemiddeld zo’n 1500 ton. 

Stukje geschiedenis

de start van een succesverhaal

Sif is opgericht in 1948 door Jan Jacob Schmeitz. Sif was lange tijd een familiebedrijf dat buisvormige stalen constructies maakte, waaronder drukvaten. We zijn trots op onze historie en de 75 jaar ervaring waar we inmiddels over beschikken maakt ons een voorloper in de branche.

Inmiddels leveren we bijna alleen nog maar stalen monopile buizen voor windparken op zee. Dat doen we met 600 vakmannen en – vrouwen vanuit twee productielocaties in Nederland: Roermond en de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. Sinds mei 2016 is Sif beursgenoteerd.

De Sif mentaliteit

De wereld is in beweging. Sif helpt de energietransitie vorm te geven. Letterlijk. Wij maken het fundament voor de windmolens op zee. De duurzame visie zit in ons hoofd en in ons hart, maar het zijn de handen die het waarmaken.

Er werken veel verschillende mensen bij Sif. Wat al deze mensen delen is dezelfde mentaliteit. Mensen die doorgaan waar anderen stoppen. Waar je op kunt bouwen, vertrouwen en die voor je door het vuur gaan. Elkaar helpen in kennis, kunde en waar nodig op persoonlijk vlak.

Bij Sif staat er een team achter elke medewerker. Zodat hij of zij in staat is het verschil te maken. Eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Groots werk kan maken waarin elk detail telt. Met een juiste mentaliteit is er voor iedereen een plek binnen Sif, dat is belangrijker dan je cv. 

De belofte van Sif

Word je onderdeel van het Sif team, dan doen we er alles aan om jou elke dag uitdaging, trots en werkplezier te laten ervaren. Deze belofte hebben we gevangen in onze naam.

Skillful

-       Techniek op het hoogste niveau
-       Persoonlijke ontwikkeling staat centraal
-       Altijd een vakkundig team achter je

Impactful

-       Groots is het eindproduct
-       Vakmensen die meedenken en -bouwen
-       Samen versnellen we de energietransitie

Futureproof

-       75 jaar historie, klaar voor de toekomst
-       Een toekomstbestendige baan
-       Veel doorgroeimogelijkheden

Vacatures om door te vertellen

Elke dag zijn we op zoek naar de beste mensen. Makers die willen groeien. Doeners die willen leren. Teamspelers met grote eigen verantwoordelijkheid. Op dit moment zijn dit de top vacatures:

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Maak jobalert
Top